کارکرد رم در موبایل چیست و هر عملیات چه میزان رمی نیاز دارد؟

رم یا Random-Access-Memory حافظه موقتی است که نرم افزارهای یا همان اپلیکیشن‌های گوشی شما هنگام اجرا برای ذخیره‌سازی داده‌های خود از آن استفاده می‌کنند. این حافظه هم توسط سیستم عامل؛ چه اندروید و چه IOS و هم توسط اپلیکیشن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رم را می توان نسخه دیگری از حافظه دانست که ظرفیت کمتری دارد و ثبات بسیار پایینی برای آن تنظیم شده است. این یعنی که تمام اطلاعات با تمام شدن منبع انرژی پاک خواهند شد. این ویژگی برای ذخیره‌سازی موقت داده‌ها اهمیت دارد که دسترسی سریع‌تر را برای اپلیکیشن‌ها و سیستم عامل گوشی شما فراهم می‌سازد.

RAM با حافظه اصلی گوشی تفاوت دارد چرا که ظرفیت آن پایین‌تر است و اطلاعات را برای همیشه در خود نگاه نمی‌دارد، در عوض حافظه اصلی گوشی شما است که خانه تمام فیلم‌ها، عکس‌ها، موزیک‌ها و اپلیکیشن‌ها است و حتی زمانی که منبع انرژی یا باتری گوشی نیز به اتمام رسیده باشد اطلاعات در آن ذخیره می‌ماند.

  • با استفاده از این حافظه شما می‌توانید اپ‌هایی را که پیش از یک اپ دیگر باز کرده‌اید بازیابی کنید و مجددا کار خود را از همان جایی که از آن خارج شده بودید بدون تاخیر ادامه بدهید.
  • هرچه این حافظه موقت در دستگاه شما بیشتر باشد، اپلیکیشن‌های بیشتری را می‌تواند در حالت فعال برای دسترسی سریع‌تر در خود نگاه دارد که به یک تجربه عملکردی روان و باثبات و پرسرعت‌تر منجر خواهد شد.

نگاه کلی‌تر به Random Access Memory و میزان حافظه مورد نیاز هر یک از عملیات‌های گوشی

زمانی که اخبار تکنولوژی را دنبال می‌کنید، ممکن است که با عرضه گوشی‌هایی مواجه شوید که 10 گیگابایت رم دارند. این موضوع می‌تواند باعث سردرگمی بسیاری از کاربران شود. دستگاه‌هایی که رم بیشتری دارند می‌توانند اپلیکیشن‌های پیچیده را با سرعت بالاتری اجرا کنند و به صورت همزمان می‌توانند چندین اپلیکیشن را برای شما در حالت فعال نگاه دارند.

آیا رم برای گوشی اهمیت دارد؟

هرچه رم گوشی شما بیشتر باشد اپلیکیشن‌ها دسترسی بیشتری به حافظه موقت دارند و انتقال از یک اپلیکیشن به اپلیکیشن دیگر سریع‌تر است و شما هیچگونه تاخیری را در این زمینه تجربه نخواهید کرد. بدون RAM، اپلیکیشن‌ها هنگامی که می خواهید آن‌ها را تغییر بدهید به صورت کامل بسته خواهند شد و باعث ایجاد تاخیر در کار شما خواهند گشت.

  • رم نسخه پر سرعت از حافظ است که اپلیکیشن‌های فعال را پس از روشن شدن گوشی در خود نگاه می‌دارد.

با این وجود، بسیاری هنوز نمی‌دانند 10 گیگابایت رم گوشی آن‌ها چه کاربردی دارد و در مقایسه با 128 گیگابایت حافظه اصلی گوشی از آن چه استفاده‌هایی می‌توانند داشته باشند.

می‌توانید رم را همانند جیب شلوار و حافظه اصلی گوشی را همانند کوله پشتی خود در نظر بگیرید. دسترسی به جیب سریع‌تر است و نسبت به کوله پشتی شما خیلی راحت‌تر می‌توانید یک چیز را از آن خارج کنید.

زمانی که گوشی را روشن می‌کنید و برای اولین بار یک اپلیکیشن را در آن فعال می‌کنید، پردازنده مرکزی گوشی داده‌های مربوط به سیستم عامل و اپلیکیشن‌ها را از حافظه اصلی گوشی شما که سرعت پایین‌تری دارد دریافت کرده و بخشی از آن را در حافظه رم با سرعت به مراتب بالاتر ذخیره می‌کند؛ بنابراین می‌توانید از المان‌ها و ویژگی‌های مختلف اپلیکیشن و سیستم عامل با سرعت بیشتری بهره ببرید.

زمانی که کارتان با یک اپلیکیشن تمام شد، پردازنده مرکزی اپلیکیشن و هر آن چیزی که در آن انجام دادید را در حافظه رم گوشی شما به صورت موقت ذخیره می‌کند. اگر به اپلیکیشن دیگری بروید، می‌توانید مجدد به اپلیکیشن قبلی بازگشته و کار خود را در آن ادامه دهید.

در صورت هرگونه دریافت خدمات در خصوص گارانتی گوشی با سپهر تعامل سرویس به شماره 02188300000 تماس بگیرید.

انتقال از یک اپلیکیشن به اپلیکیشن دیگر و ادامه کار در اپلیکیشن از جایی که کار را متوقف کرده‌اید مولتی تسک (Multitask) نام دارد. اگر یک موبایل ویژگی عملکردی بالایی در مولتی تسکینگ داشته باشد، به این معنی است که حافظه رم آن بالا است و می‌تواند چندین اپلیکیشن را به صورت همزمان مدیریت کند.

اگر رم در داخل گوشی‌ها وجود نداشته باشد، زمانی که از یک اپلیکیشن خارج می‌شوید آن اپلیکیشن به صورت کامل بسته می‌شود و امکان انتقال همزمان از یک اپ به اپ دیگر به صورت فعال وجود نخواهد داشت. این یعنی که در نبود رم شما باید یک اپلیکیشن را از اول باز کنید و به ویژه اگر در حال ادیت یک فیلم یا عکس هستید تمام کاری که انجام داده‌اید از بین خواهد رفت و باعث ایجاد تاخیر در کار شما خواهد شد.

تفاوت رم و حافظه اصلی

رم بخشی از دستگاه است که داده‌های سیستم عامل و اپلیکیشن‌های فعال را در خود نگاه می‌دارد، در حالی که حافظه اصلی برای ذخیره‌سازی فیلم، عکس و فایل کامل اپلیکیشن‌ها استفاده می‌گردد. تفاوت چشمگیری که میان این دو دیده می‌شود سرعت به مراتب بالاتر رم در مقایسه با حافظه اصلی است، به همین دلیل داده‌های ذخیره شده پس از مدتی در آن پاک می‌شود.

چه میزان حافظه رم برای ویدیوها نیاز است؟

ثبت ویدیوهایی با کیفیت 4K در حدود 300 مگابایت از حافظه رم شما را در هر یک دقیقه اشغال می‌کند. اگر با کیفیت Full HD در حال ضبط ویدیو هستید حافظه رم شما به مقدار 100 مگابایت در هر دقیقه پر می‌شود. همچنین ضبط ویدئو با کیفیت 4K UHD و 8K با رزولوشن 4x در حدود 600 مگابایت از حافظه رم شما را در هر دقیقه استفاده خواهد کرد؛ به همین دلیل گوشی‌هایی مانند گلکسی S21 ultra با حافظه 256 گیگابایت عرضه می‌شوند تا به صورت همزمان فایل اصلی ثبت شده را در حافظه خود ذخیره کنند و از پر شدن ظرفیت رم جلوگیری کنند.

میزان حافظه رم مورد نیاز برای ثبت عکس

با وجودی که ابعاد تصاویر بسته به ویژگی‌های دوربین یک گوشی با یکدیگر تفاوت دارند، اما به صورت میانگین هر عکس برای کارکرد درست دوربین نیاز به 5 مگابایت فضای ذخیره در رم دارد. برای کسانی که به صورت غیرحرفه‌ای عکسبرداری می‌کنند، رم 1 گیگابایت می‌تواند تا 200 عکس را پوشش بدهد. اگر بلاگر هستید و مدام از خود عکس‌های سلفی می‌گیرید، نیاز به 30 گیگابایت حافظه اصلی برای ذخیره‌سازی تصاویر خود دارید که در حدود 6000 عکس را می‌تواند در خود قرار بدهد، پس قبل از اینکه گوشی خریداری کنید بهتر است که نحوه استفاده از گوشی را تعیین و بسته به آن ویژگی گوشی خود را انتخاب کنید.

میزان رم مورد نیاز برای گیمرها

برای کسانی که در بخش گیمینگ مبتدی محسوب می‌شوند 8 گیگابایت رم می‌تواند گزینه ایده‌آلی باشد، هرچند که حداقل 16 گیگابایت رم برای تجربه گیمی پرسرعت بدون افت فریم توصیه می‌شود. کسانی که گیمر پیشرفته‌تری هستند و بازی‌های پیچیده‌تری انجام می‌دهند و می‌خواهند کیفیت گرافیک بازی‌های خود را روی بالاترین گزینه قرار بدهند، 32 گیگابایت رم بهترین گزینه ممکن است. اگر نیاز به ثبت ویدئو و یا ایجاد درگاه پخش زنده از بازی خود دارید (stream) ظرفیت 32 گیگابایتی رم می‌تواند هم بخش اجرای بازی و هم بخش استریمینگ آن را پشتیبانی کند

رم پرقدرت؛ بزرگترین شرط برای کارکرد روان گوشی

همانطور که دریافتید، هرچه حافظه رم گوشی شما بیشتر باشد، به همان میزان سرعت اجرای برنامه‌های مختلف و انتقال از یک برنامه به برنامه‌های دیگر بیشتر خواهد بود و گوشی شما عملکرد روان‌تری خواهد داشت. حافظه رم بالاتر داده‌های بیشتری از اپلیکیشن‌های مختلف را در خود ذخیره می‌کند و شما می‌توانید دسترسی سریع‌تری به آن داشته باشید.

ممکن است برای بعضی از افراد تناقض ایجاد شود که گوشی آیفون Xs تا 4 گیگابایت رم دارد، در حالی که گوشی One plus 6T نسخه Mclaren تا 10 گیگابایت رم را در خود جای داده است پس گوشی وان‌ پلاس چند برابر پرسرعت‌تر از گوشی آیفون است، اما موضوع به این سادگی نیست.

اپل از رم 4 گیگابایت در آیفون xs خود استفاده می‌کند که ممکن است در نگاه اول عدد پایینی به نظر برسد اما سیستم عامل ios به شدت بهینه‌سازی شده است و تمام جنبه‌های اجرایی اپلیکیشن در آن بهینه هستند. به همین دلیل گوشی می‌تواند به راحتی با رم 4 گیگابایت تمام وظایف مورد نیاز را پشتیبانی کند. این موضوع تنها برای آیفون صدق نمی‌کند، بلکه در گوشی‌های پیکسل که توسط گوگل تولید می‌شوند نیز می‌توانید همین موضوع را ببینید.

سایر گوشی‌های اندرویدی که توسط گوگل تولید نمی‌شوند سطح بهینه‌سازی سیستم عامل و اپلیکیشن‌ها در تمام جنبه‌های عملیاتی به مراتب پایین‌تر است. گوشی‌های اندرویدی بسیاری در بازار وجود دارند که بالاتر از 6 گیگابایت حافظه رم دارند اما همچنان از نظر عملکرد در مقایسه با آیفون ضعیف هستند، این موضوع دقیقا به نحوه بهینه‌سازی سیستم عامل توسط کمپانی‌های تولید کننده گوشی‌های اندرویدی باز می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

پربازدیدترین‌ها

به اطلاع مشتریان گرامی می‌رساند روز پنجشنبه 15 شهریور 1403، شرکت سپهر تعامل سرویس تعطیل می‌باشد.